Συχνές ερώτησης:

 • Δεν έχω – δεν θέλω να διαθέσω χρήματα για έναν σκύλο καθαρόαιμο, γιατί πρέπει να δώσω χρήματα;

  Η πιο σημαντική απόφαση, ΠΡΕΠΕΙ να αγοράζουμε καθαρόαιμα ροτβάιλερ μόνο από σοβαρούς εκτροφείς.
  Στην ουσία πληρώνεις την καλή και σωστή δουλειά που σου προσφέρει ο εκτροφέας με χρόνια ασχολία με την φυλή, εξετάζοντας τα σκυλιά για δυσπλασία (ισχίου – αγκώνα), εργασία  - αποκλείονται από την αναπαραγωγή  επιθετικά ή φοβικά ροτβάιλερ- σωστή μορφολογία αφού οι πρόγονοι των κουταβιών είναι πρωταθλητές μορφολογίας ή έστω έχουν κριθεί εξαίρετο δείγμα της φυλής από κριτή μορφολογίας σε έκθεση.
  Ο εκτροφέας είναι γνώστης της φυλής, θα είναι πάντα διπλά σας και μετά την αγορά για να σας βοηθήσει με οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να έχετε στο μέλλον.
  Ακόμη και με συμβουλές για την εκπαίδευση, διατροφή, κοινωνικοποίηση του.
  Καθαρόαιμα ροτβάιλερ είναι μόνο αυτά που έχουν Pedigree ( γενεαλογικό χάρτη).
  Όποιο σκυλί δεν έχει θεωρείται ημίαιμο, παρά το γεγονός ότι μοιάζει με ροτβάιλερ, ποτέ δεν θα μπορέσει να είναι «ροτβάιλερ» επίσημα σε χαρτιά, δεν θα μπορέσει ποτέ να συμμετάσχει σε έκθεσης μορφολογίας και ποτέ οι απόγονοι του δεν θα μπορέσουν να βγάλουν ποτέ χαρτιά.
  Φυσικά δεν μπορούμε γνωρίσουμε τίποτα από τους προγονούς του.
  Προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ σκυλί από ιδιώτη μη εκτροφέα που να μην πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις .
  Δεν ωφελεί να αγοράζετε σκυλιά από ιδιώτη που δεν μπορεί να προσφέρει  εξασφαλίσεις. Είναι προτιμότερο σε αυτή την περίπτωση να υιοθετήσετε ένα ή από το δρόμο ή από ένα άσυλο για να κάνετε και καλό στην κοινωνία.
  Και το ένα και το άλλο ημίαιμα είναι, επομένως δεν υπάρχει λόγος να δίνω λεφτά σε κάποιον που εκμεταλλεύεται στην ουσία την φυσιογνωμία του σκυλού του απλά.